11 ianuarie 2008

a fi sau a nu fii....virgin


Am dat de poza asta pe deviantART si m-am gandit ca ar fii interesant sa caut niste definitii si automat sa aud niste pareri despre acest subiect.Sa nu credeti ca blogul o sa contina doar subiecte cu tenta sexuala.Este pur si simplu un subiect.


Definitia cea mai des intalnita a unui virgin este o persoana care nu a facut inca sex cu alta de sex opus. Chiar si aceasta definitie pica atunci cand realizezi ca, de multi ani, a devenit ceva fizic, aproape medical. O femeie cu himenul intact era considerata virgina si atata tot.

In Evul mediu, spre exemplu, o femeie era considerata virgina daca avea himenul intact. Daca acesta se intindea sau se rupea din diferite activitati nelegate de sex, ea, pur si simplu, nu mai era virgina. Daca o femeie se nastea cu un himen mic sau inexistent, ea nu era virgina.

E important de inteles ca si in ziua de azi exista culturi care pastreaza aceasta definitie, cum ar fi culturile din Orientul mijlociu.

Bineinteles ca pentru barbati nu exista un asemenea etalon. Virginitatea a avut o mare importanta numai cand era vorba de femei.

A existat si o mica importanta a virginitatii barbatilor, dar prea insignifianta (acest lucru se reflecta si astazi atunci cand virginitatea la femei conteaza ceva mai mult decat la barbati).

Toate acestea pot parea ciudate pentru noi, dar trebuie sa intelegem ca starea himenului unei femei era considerata atat de vitala din cauza faptului ca ea dovedea daca femeia respectiva a facut sex sau nu. O femeie care isi intinsese sau isi rupsese himenul era “o marfa mai putin valoroasa” pentru ca starea ei de virgina nu putea fi determinata cu certitudine. In aceeasi oala era si o femeie cu un himen mic sau inexistent.

Astfel, o virgina era o femeie despre care putea fi dovedit cu dovezi fizice evidente ca nu avusese un penis inserat in vagin.Si, din nou, nu exista un etalon pentru barbati. Asa ca, virginitatea nu e chiar asa de clar definita pe cat credeam si definitia ei s-a schimbat de-a lungul timpului.






Definitia moderna, aplicabila atat barbatilor cat si femeilor, suna cumva in felul urmator: daca ai intretinut raporturi sexuale (insemnand penetrarea vaginului de catre penis – imi pare rau ca suna atat de clinic!) inseamna ca nu mai esti virgina.Dar sa presupunem totusi ca penisul nu face parte din aceasta ecuatie totusi. Asta ar insemna ca doua lesbiene care sunt impreuna de 15 ani sau chiar mai mult sunt inca…virgine ? Chiar daca au la activ o foarte vasta experienta sexuala ? Raspunsul in aceasta situatie depinde de definitia pe care o avem in vedere.

Dar in situatia expusa mai sus, nu exista un cuvant la indemana acestor femei pentru a descrie semnificatia lui “prima data” , din moment ce numai experienta penisului in vulva (p in v) este considerata de ceilalti “suficient” de importanta incat sa discuti despre ea. Experienta lui “prima data” pentru aceste femei (pentru lesbiene) ar putea fi si cel mai probabil este una dintre cele mai importante din punct de vedere emotional. Din punct de vedere al trairilor afective ar putea sa fie acelasi lucru ca si in cazul primului raport sexual al unei femei cu un barbat.

0 pareri:

Trimiteți un comentariu

if you wanna say something

Search